Bæredygtige fremtidsløsninger
Baggrund og formål for projektet
CELF har tidligere været med til at gennemføre projekter med grøn innovation og iværksætteri, og med bæredygtige fremtidsløsninger dette arbejde blive videreudviklet, igen med fokus på EUD i Nykøbing Falster. En af grundstenene i projektet der blandt andet at vise eleverne, at der findes mange gode muligheder for at arbejde grønt på erhvervsuddannelserne, og på den måde skabe positiv opmærksomhed på, hvad en erhvervsuddannelse kan. Formålet hviler derfor på at give unge EUD’er indsigt, kompetencer og erfaring med grønt iværksætteri, så de unge senere hen opnår inspiration i deres videre uddannelse- og karrievej.
Projektet gennemføres i et samarbejde med Zealand Sjælland Erhvervsakademi, Corolab, FabLab Guldborgsund og Fonden for Entreprenørskab Region Sjælland. Tilsammen tilbyder alle samarbejdspartnerne muligheden for, at underviserne opnår kompetenceudvikling til at gennemføre innovationsforløb, får gavnlig rådgivning undervejs, samt at de unge får mulighed for at arbejde i gode faciliteter.
Indsats
Projektet er målrettet grundforløb på de tre indgange, 1. teknologi, byggeri og transport, 2. fødevare, jordbrug og oplevelser, 3. kontor, handel og forretningsservice, samt på innovationsundervisningen på hovedforløb 2 og 4 på elektrikeruddannelsen. Derfor vil undervisere af forløbene modtage kompetenceudvikling i grøn og entreprønirelt didaktik, hvor de er med til at udvikle og afprøve undervisningsforløb. Eleverne vil derefter være deltager på undervisningsforløbene. Til slut vil der blive udviklet et inspirationskatalog til videre brug, både internt og eksternt.
Mål
Kompetenceløft- og udvikling i grøn innovation og entreprenørskab til både undervisere og elever inden for flere fagområder, samt positiv opmærksomhed på, hvordan der kan arbejdes med den grønne omstilling på erhvervsuddannelser.
Lead:
CELF
Partnere:
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
Corolab
Guldborgsund bibliotekerne og borgerservice
Fonden for Entreprenørskab Region Sjælland
Business Lolland Falster
Bevillinger:
Børne- og undervisningsministeriet
Samlet økonomi for projektet:
1.366.019 kr.
Projektperiode:
Januar 2024 – August 2024