Introdage fødevarer (Nakskov)

Hvad skal du opleve ?

På introdagene til fødevarer møder du vores dygtige faglærer, som fortæller dig om de forskellige uddannelser, gastronom (kok), bager/konditor, ernæringsassistent, slager og tjener. På de to dage skal du i køkkenet og afprøve nogle af de ting, du lærer på uddannelserne.

Det kan fx. være noget om tilberedningsmetoder, hygiejne, opskrifter, næringsstoffer i maden og madkultur.

Dag 1
Undervisningen foregår hovedsagligt i køkkenet, hvor du i grupper arbejder med fremstilling og anretning af en 3 retters menu, samtidig med, at du via et skema dokumenterer og reflekterer over tilberedningsmetoder, grundsmage mv.

Dag  2
Undervisningen foregår hovedsagligt i køkkenet, hvor du i grupper arbejder med at fremstille og anrette dansk smørrebrød og ostelagkage. Du skal samtidig arbejde med de næringsstoffer, som er i smørrebrødet.

Som afslutning på forløbet hører du mere om uddannelserne under fødevarer og de to dage evalueres.

Grundforløb 1
Når du starter på en ungdomsuddannelse efter grundskolen, starter du på grundforløb 1. Ud over de faglige fag, kommer du også til at høre mere om, hvad grundforløbet er for noget.

Hygiejnen er vigtig
Du skal have rene lange bukser på, opsat hår (hvis langt), ingen neglelak og ingen smykker. Du får udleveret T-shirt, forklæde og skridhæmmende sko, når du skal være i køkkenerne.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om de forskellige uddannelser – så klik her:

Kantine

Der er åbent i vores kantine. Her kan du købe frokost, frugt og drikkelse m. m. Du er også velkommen til at medbringe din egen madpakke.

Bus til skolen

CELF Nakskov ligger ca. 8 minutters gang fra Nakskov Station. Der kører tog hver halve time.

Mød en elevvejleder

Introduktionskurset skal bidrage til at du lettere kan vælge den ungdomsuddannelse, der er den rette for dig. Vi vil derfor fortælle dig om de forskellige uddannelser og hvilke jobmuligheder disse giver. Du er også velkommen til at skyde løs med spørgsmål.

Mødested

CELF
Søvej 6
4900 Nakskov – afsnit 1.

Tid

Kl. 8.00 – 13.15 begge dage.