Projekt: Kokkedyst (7. klasse)
Guldborgsund Kommune, UU og CELF har indgået et tre årigt samarbejde, der betyder, at alle kommunens 4., 5. og 7. klasser skal på et forløb på CELF.
Forløbet starter med undervisning ude i folkeskolerne og er udviklet af folkeskolelærere og erhvervsskolelærere, således at folkeskolefag krydses med erhvervsskolefag.
Projektet er fremkommet med udgangspunkt i forskningsarbejdet, der ligger bage begrebet karrierelæring, som ses her.
Forløbet for 7. klasser starter ude på folkeskolerne, hvor alle elever arbejder med at udvikle den stillede opgave i faget madkundskab.
Opgaven går ud på at fremstille en briocheburger med tilbehør, men den skal kunne stå distancen i forhold til kokkefaget på CELF.
I grupper af 4 udvikler eleverne opskrifter i madkundskab for at konkurrere lokalt på skolen imod de andre grupper. Den bedste gruppe fra hver 7. klasse i Guldborgsund Kommune skal en dag på CELF og konkurrere om at vinde prisen for bedste fremstilling af en briocheburger. På konkurrencedagen på CELF har vi inviteret lokale virksomheder til at indgå i et dommerpanel.
Der er mange elementer, der skal være i orden, når man fremstiller god mad til en restaurant. Det skal tage sig godt ud, samarbejdet og hygiejnen i køkkenet skal være i orden, og smagen skal selvfølgelig være helt i top. Der gives derfor disse 4 priser på konkurrencedagen.
Der uddeles 4 priser i alt
- Bedste burger med tilbehør
- Publikumsprisen uddeles af elevernes forældre, som er særligt inviteret til denne dag.
- Bedste stand, hvor eleverne hjemme i faget dansk har arbejdet med markedsføring af deres burger.
- Bedste samarbejde og hygiejne i køkkenet
Præmien for bedste burger udløser en dag for hele deres klasse i et rigtigt restaurantkøkken, hvor eleverne sammen fremstiller en 3 retters menu – under vejledning af en kokkefaglærer.
Folkeskolen.dk har desuden lavet denne artikel fra Sophieskolen, hvor karrierelæring omkring denne konkurrence er i fokus.